Kryddväxter

Gräslök Allium schoenoprasum Bra till fiskrätter, sallad mm. Härdig. 25 cm.
Isop Hyssopus officinalis Bra som kantväxt. God i sallad, soppor och fiskrätter. Mörkt blåviolett, 40 cm.
Libbsticka Levisticum officinale Smaksättare till kötträtter, såser, buljong mm. Härdig. Ljusgul, 150 cm.
Malört, äkta Artemisia absinthium Medicinalväxt och brännvinskrydda. Härdig. 70 cm.
Oregano Origanum Vulgare (Kungsmynta) Pizzakrydda. Lilarosa. 15 cm.
Pepparmynta Mentha piperita ”Chocolate” Bra till te och såser samt som brännvinskrydda. Lilarosa, 50 cm.
Pepparmynta Mentha piperita Bra till te och såser samt som krydda. Violett, 50 cm.
Persilja, blad Petroselinum crispum Används till grytor, soppor, inläggningar och som dekoration. Slätbladig. Tvåårig. Ca 40 cm.
Persilja, krusig Petroselinum crispum Används till grytor, soppor, inläggningar och som dekoration. Tvåårig. Ca 40 cm.
Rabarber ”Barbro” (R) NYHET 2016!
Ny svensk sort.
Rabarber Rheum rhabarbarum ”Viktoria” Till pajer, sylt, saft mm. Gammaldags sort. Hög oxalsyrehalt. Härdig.
Rabarber Rheum rhabarbarum
”Red Champagne”
Matrabarber. Röda stjälkar.
Rabarber ”Svendborg Vinrabarber” NYHET 2016!
Röda stjälkar, ej genomfärgade. Tidig sort. Medelhög oxalsyra. Mycket god smak.
Rosmarin Rosmarinus officinalis Ljusblå, 60 cm.
Sparris Asparagus officinalis ”Gijnlim” Grönt skirt bladverk, 150 cm. Tidig högavkastande sort.
Timjan, krydd Thymus vulgaris ”Compactus” Till kött, kyckling, ägg- och lökrätter. Lilarosa. Övervintras väldrenerat. 15 cm.
Åbrodd Artemisia abrotanum Medicinalväxt och brännvinskrydda. Frisk doft. Härdig. 70 cm.

 

Ettåriga

Basilika, kanél Ocimum basilicum Till te och gryträtter. Kryddigt kaneldoftande. Lila. 40 cm.
Basilika, storbladig Ocimum basilicum
”Genovese”
Sallatsbasilika. Ljuslila ätliga blommor. Värmekrävande. 40 cm.
Basilika, thai Ocimum basilicum
”Siam Queen”
Lakritsarom. Till sallader och kötträtter. Purpurröd. 25 cm.
Citrongräs Cymbopogon flexuosus Till te och gryträtter.
Citronmeliss Melissa officinalis
”Hjärtansfröjd”
Till te, desserter, fisk- och kycklingrätter. 40 cm.