Jord, gödsel, bark & mull

Vårt prisvärda sortiment av  kvalitetsjordar, gödsel, bark och mull i konsumentförpackning. 

JORD STANDARD

Planteringsjord, 50 liter
En fullgödslad planteringsjord som kan användas till det mesta, både ute och inne. Dock ej för surjordsväxter. Gödslad med lättupptagligt mineralgödsel, inblandning av 5% grus, och kalkad. 
pH ca 5,5 – 6,5.
Trädgårds & Rabattjord, 50 liter
För plantor i rabatten. En tyngre jord med inblandning av 30% grönkompost. God tillgång på kalium gör den lämplig även för grönsaker och prydnadsträd med mera. För utomhusbruk.
pH ca 5,5 – 6,5.
Rosjord, 50 liter
Fullgödslad jord bestående av torv, kogödselkompost och 8% kisellera. Lämplig till rosor, klematis, pelargon och växter som gärna vill ha extra kalium. För utomhusbruk.
pH ca 5,5 – 6,5.
Tomatjord, 50 liter
Förutom till tomat så passar den väldigt bra även till gurka, melon, chili med flera… Fullgödslad jordblandning med stenmjöl och 30% kogödselkompost vilket främjar blom och fruktsättning. Extra tillsatt kalcium och järn.
pH ca 5,5 – 6,5.
Blomjord, 8 liter
Fullgödslad blomjord baserad på torv och grus för ny- och omplanteringar. Passar de flesta inomhusväxter, men går utmärkt att använda även utomhus. Dock ej för surjordsväxter.
pH ca 5,5 – 6,5.
Blomjord, 18 liter
Fullgödslad blomjord baserad på torv och grus för ny- och omplanteringar. Passar de flesta inomhusväxter, men går utmärkt att använda även utomhus. Dock ej för surjordsväxter.
pH ca 5,5 – 6,5.
Blomjord exclusive, 18 liter
Receptet bygger på erfarenhet genom samarbete med yrkesodlare. En blomjord med torvsammansättning med en lägre humifieringsgrad, och inblandning av kisellera, leca och grus samt extra järn.
pH ca 5,5 – 6,5.
Så & Kaktusjord, 8 liter
En extra finsiktad torv och en speciellt fin sand. Har har gödslats försiktigt för att fungera optimalt för sådd och sticklingar. Testvinnare i Allt om Trädgård!
pH ca 5,5 – 6,5.
Citrusjord, 8 liter
En jordblandning med perfekta förhållande för dina medelhavsväxter. En tyngre jord baserad på torv med högre humifieringsgrad och inblandning av grus, leca och hög andel lera. Lämplig till citrusväxter, olivträd och bouganvilla.
Medelhavsjord, 18 liter
En jordblandning med perfekta förhållande för dina medelhavsväxter. En tyngre jord baserad på torv med högre humifieringsgrad och inblandning av grus, leca och hög andel lera. Lämplig till citrusväxter, olivträd och bouganvilla med flera.
pH ca 4,5-5,0.
Orkidéjord, 5 liter
En barkkompost med inblandning av pimpsten. Pimpsten gör att substatet suger åt sig vid bevattning och försörjer sedan plantan med vatten långsamt genom förångning. Ger genom sin struktur gott om luft till rötterna och främjar tillväxten. 
pH ca 6,0 – 7,0.
Pelargonjord, 18 liter
Bestånde av torv av yrkesodlarkvalitet, pinjebark och 5% kisellera. Grundgödslad för snabb verkan, samt tillsatt långtidsverkande gödning som räcker i upp till ca 8 månader. Tillsatt extra organiskt järn. För pelargoner och andra näringskrävande växter.
pH ca 5,5 – 6,5.

JORD EKOLOGISKT

Ekojord, 50 liter
KRAV-godkänd, fullgödslad jord med långtidsverkande naturligt gödsel bestående av hönsgödsel och blodmjöl. Jordblandningen består av riven blocktorv och 5% grus. Tillsatt även extra järn. För utomhusbruk.
pH ca 5,5 – 6,5.
Exclusiv Ekojord, 50 liter
En ny fullgödslad och KRAV-märkt produkt med ett exklusivt långtidsverkande gödselmedel. Här har vi lyckats ta fram en produkt som är ett verkligt lyft jämfört med de jordar som hittills gått att tillverka tack vare ny teknik att tillverka KRAV-godkända gödselmedel. Jordblandningen består av torv av yrkesodlarkvalitet, samt grus. Hög fokus på kalium för blom och fruktsättning. För inom och utomhusbruk.
pH ca 5,0 – 6,0.

JORD EXCLUSIV

Exclusiv Blom & Plantjord med Osmocote och Oxywet, 50 liter
Fullgödslad jord med näring som räcker hela säsongen! Det enda du behöver göra är att vattna. Jordblandning med torv av yrkesodlarkvalitet och leca. Tillsatt Osmocote som är ett långtidsverkande gödselmedel som även det används av yrkesodlare. Oxywet hjälper till att binda fukt och gör även jorden lättare att vattna upp vid eventuell uttorkning. Inblandning av 5% leca ger en luckrare och syrerikare jord. Innehåller även organiskt järn och järnsulfat.
pH ca 5,5 – 6,5.
Exclusiv Perennjord, 50 liter
För plantering av fleråriga växter i rabatten. Har en inblandning av både snabbt och långtidsverkande gödsel. Jordblandning av torv av yrkesodlarkvalitet, bark, kogödselkompost och kisellera. För utomhusbruk.
pH ca 5,5 – 6,5.
Exclusiv Urnjord, 50 liter
Fullgödslad jord med långtidsverkande naturligt gödsel. Jordblandningen består av torv av yrkesodlarkvalitet, grus, leca, hönsgödsel, samt kisellera. Tillsatt även extra järn. För utomhusbruk!
pH ca 5,5 – 6,5.
Exclusiv Blom & Plantjord, 50 liter
Receptet bygger på erfarenhet genom samarbete med yrkesodlare. En blomjord med torvsammansättning med en lägre humifieringsgrad, och inblandning av kisellera, leca och grus samt extra järn. För omplantering av krukväxter och blomsterplantor.
pH ca 5,5 – 6,5.
Exclusiv Rhodojord, 50 liter
En grövre torvblandning med en inblandning av 15% kogödselkompost, samt ett kalciumfritt gödselmedel, och en extra järngiva. Innehåller även Oxywet vilket binder fukt och gör jorden lättare att vattna upp vid eventuell uttorkning.
pH ca 4,5 – 5,0.

JORD YRKESODLARE

Så-jord med Perlite, 50 liter
En finsiktad låghumifierad torv med inblandning av perlite. Svagt gödslad för sådd och sticklingar. Fungerar optimalt i pluggmaskin.
pH ca 5,5 – 6,5.
P-jord, 80 liter

GÖDSEL

Kogödsel, 50 liter
Riktig kogödsel. En blandning av 50% fast kogödsel, 25% grönkompost, och 20% torv för att det ska bli en trevlig produkt att hantera i trädgården. Tillsatt även 5% hönsgödsel för att ersätta det kväve som äts upp vid komposteringen.
Hönsgödselkompost, 50 liter
Har ett högre kväveinnehåll än kogödsel, vilket gör den utmärkt för gödsling av blomsterrabatter.
Granulerad Hönsgödse,l 16 liter
Torkad och granulerad, vilket gör den lätt att sprida. Fungerar bra i de flesta modeller av spridare. För gödsling av gräsmatta och blommande rabatter och buskar.

MINERALGÖDSEL

Trädgårdsgödsel, 10kg
Granulerat mineralgödsel för rabatter, buskar och trädgårdsland med mera.
Näringsinnehåll: NPK 11-5-18 plus micronäring.
  Höstgödsel, 8,5 kg

BARK

Täckbark, 50 liter
Bark av grövre struktur (0-35mm) Utmärkt till ogrästäckning, gärna tillsammans med underliggande barkduk. Bra även till vintertäckning. Vi rekommenderar 70-100mm tjockt lager. Ej för jordförbättring. Innehåller inga tillsatser.
pH ca 5,0.
Barkmull, 50 liter
Bark av finare struktur (0-18mm) Används framförallt som jordförbättring i sandiga eller leriga jordar. Tillför samtidig gärna kogödselkompost. Innehåller inga tillsatser.
pH ca 5.0.
Pinjebark, 70 liter
Naturligt, vackert och exklusivt att täcka och dekorera med. En färsk och naturligt vacker bark med lång livstid. Lägg barkduk under, för effektivare ogräsbekämpning. Fransk nematodfri bark. Innehåller inga tillsatser. Finns i två olika fraktioner.

TORVMULL

Tryckpackad Naturell Torvmull, 250 liter
En helt naturlig produkt utan några tillsatser. Bestär av djupgrävd blocktorv. Passar bra vid jordförbättring till leriga eller sandiga jordar, samt för plantering av surjordsväxter.
pH ca 4,0 – 4,5.
Tryckpackad Naturell Torvmull, 150 liter
Lämplig för jordförbättring eller plantering av surjordsväxter. Humifieringsgrad H2-H4 Inga tillsatser.
pH ca 4,0 – 4,5.
Tryckpackad Gödslad Torvmull, 150 liter
För plantering av buskar och träd mm. Har en mellangrov struktur. Fullgödslad och kalkad torv med näring för ca 4-5 veckor. Djupgrävd blocktorv. Humifieringsgrad H2-H4.
pH ca 5,5 – 6,5.
Torvblock naturformat
Djupgrävd torv att dekorera, dela av med eller för att bygga mur och avsatser i sluttningar och liknande. Storlek ca 45x30x20 cm, men kan variera något då de krymper olika vid torkning. Inga tillsatser.
pH ca 4,0 – 4,5.

ÖVRIGT

Lecakulor, 40 liter
Används för dränering och/eller dekorartion. Inga tillsatser.
Lecakulor, 16 liter
Används för dränering och/eller dekorartion. Inga tillsatser.
Lecakulor, 4 liter
Används för dränering och/eller dekorartion. Inga tillsatser.
Lecagrus, 30 liter
Används för dränering och/eller dekorartion. Inga tillsatser.
Kornad Kalk, 20 kg
Finmald, dammbunden och kornad kalk. Används på samma sätt som vanlig trädgårdskalk. Fungerar bra i de flesta spridare! Inga tillsatser.
  Biofer, 30 kg