Fruktträd och bär

Fruktträd är ett  av de större intressen vi odlar. Vi utvecklar ständigt vårt utbud så det ska passa både dig som kund och vårt hårda klimat!

Äpplen  
De träd vi säljer odlas i Sverige eller Finland och de är utvalda för norrländskt klimat. E-merit där det finns att få.

Vi strävar för mer odling av fruktträd. Med rätt grundstam (rot) och väl valt läge på tomten går det att odla fler sorter i vårt område än vad många tror. Äppelträd kan växa ända upp till zon VII.

Körsbär  
Vi säljer svensk- och finskodlade träd utvalda för sin härdighet och bärkvalitet.
Plommon  
Svensk- och finskodlade träd för norrländskt klimat. I norrland bör plommon planteras i soliga vindskyddade lägen. Spaljera gärna mot en varm vägg. På så sätt kan man höja den aktuella sorten minst en växtzon.
Päron  
Päronträden vi säljer odlas i Sverige och Finland och flera finns i provodling här på handelsträdgården.
Info om grundstammar
 
Rosenaplar och prydnadsäpplen
För dessa äppelträd har blomning, bladfärg eller form varit det viktigast vid förädlingen, men många av dem har användbara frukter och är bra pollinerare till vanliga äppelträd.
 
Honungsbär-Blåbärstry  
Det nya hälsobäret har kallats ”den eviga ungdomens bär”. Det är en lättodlad och mycket härdig buske, även på tyngre jordar. Den som mognar först av alla trädgårdens bär ca 1-2 veckor före jordgubbarna. Bären är mycket användbara till sylt, bakverk och färsk konsumtion men går även bra att frysa in.
Jordgubbar  
Vinbär  
Övriga bärbuskar